У Дніпрі влада буквально домалювала своєму кандидатові перемогу

0
21

align=left

Після того, як висуванець опозиційної партії Батьківщина Вадим Шебанов сенсаційно переміг на проміжних виборах до дніпропетровської міської ради по виборчому округу № 21 кандидата від Партії регіонів Василя Клоченка, який працює головним інженером на підконтрольній структурам Рината Ахметова Придніпровській тепловій електростанції, ситуація почала виходити за межі здорового глузду.

Представники переможеного регіонала зажадали від міської виборчої комісії зробити перерахунок голосів виборців по чотирьох виборчих дільницях. Сама ж комісія, отримавши таку інформацію, зробила перерву у своєму засіданні, що законом не допускається.

Після перерахунку голосів раптом виявилось, що у виборчих бюлетенях на підтримку Вадима Шебанова по кожній з дільниць хтось домалював зайву галочку, що переводило їх у розряд недійсних. Загалом же таких галочок набралося понад 140 (!), яких виявилося цілком достатньо вже для перемоги кандидата від влади.

При цьому, кількість голосів за інших кандидатів, окрім переможця від опозиції, співпала один до одного.

– Я цього збагнути не можу, – розповідає член дільничної виборчої комісії № 138 Ірина Литвиненко. – Підрахунок голосів після завершення голосування здійснювався абсолютно прозоро за присутності численних спостерігачів і з відеофіксацією. Тому навіть теоретично ми не змогли б не побачити таку кількість зіпсованих бюлетенів виключно за одного кандидата.

– Влада цинічно продемонструвала, що вона нині не рахується ні з яким законом, – зазначив лідер батьківщинців Дніпропетровська Максим Курячий. – Але ми з цим так просто не змиримося і зробимо все для того, щоб винуватці цієї фальсифікації просто на очах понесли належну відповідальність. Адже головного не заперечити – опозиція у Дніпропетровську вже перемагає і ніякими протизаконними діями нашого поступу не спинити.

Джерело: dniprograd.org



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here