Правоохоронці затримали наркобарона, який контролював наркотрафік з Дніпропетровщини в Запоріжжя

0
37

Правоохоронці затримали наркобарона, який контролював наркотрафік з Дніпропетровщини в Запоріжжя

Правоохоронці затримали наркобарона, який контролював наркотрафік з Дніпропетровщини в Запоріжжя

Правоохоронці затримали наркобарона, який контролював наркотрафік з Дніпропетровщини в Запоріжжя

Правоохоронці затримали наркобарона, який контролював наркотрафік з Дніпропетровщини в ЗапоріжжяПрацівники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності провели масштабну спецоперацію в місті Нікополі та Марганці Дніпропетровської області. До заходу було залучено близько вісімдесяти поліцейських із числа слідчих, оперативників, бійців спецпідрозділу швидкого реагування та хіміків-експертів. Безпосереднє керівництво операцією здійснював начальник Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності Олег Ягольник.

У результаті було затримано близько десяти осіб та організатора злочинного угруповання, який протягом останніх восьми років очолював місцевий криміналітет у містах Нікополі, Марганці, Орджонікідзе та контролював ринок наркотиків у тій самій місцевості і канали постачання заборонених речовин до Запоріжжя.

Поліцейськими проведено серію обшуків у ході яких вилучено наркотичні речовини від метамфетаміну і опію до посівів коноплі і таблеток димедролу.

Серед заборонених предметів у поплічників організатора кримінального угруповання незаконно зберігалося більше сотні бойових набоїв до стрілецької зброї, 5 гранат із запалами та вибухівка, холодна та вогнепальна зброя.

Також вилучено електронні ваги, сліп-пакети, прилади для вживання наркотиків та більше сотні медичних шприців.

Крім того у членів злочинного угруповання вилучено грошові кошти у сумі більше 700 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом, долари США, російські рублі та оргтехніку численні мобільні телефони, системні блоки до компютерів, планшети, ноутбуки.

Усе вилучене тим чи іншим чином використовувалося для масштабного розповсюдження наркотичних речовин та координації злочинної діяльності угруповання.

Наразі усі заборонені речовини та боєприпаси направлено на експертизу.

Проводиться перевірка причетності членів указаного угруповання до тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних протягом останніх пяти років у південному регіоні Дніпропетровської області. Є всі підстави обґрунтовано підозрювати її учасників у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, занятті рекетом, викраденні людей, залякуванні шляхом підпалу будинків та автівок, а також у вбивствах.

Доводиться причетність головного фігуранта до ряду тяжких злочинів вчинених на ґрунті перерозподілу сфер впливу.

Відкрито кримінальні провадження за низкою статей Кримінального кодексу України, відповідно до яких учасникам злочинного угруповання може загрожувати увязнення на термін до 12-ти років.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here