Їх зрадили чи продали? (Фото)

0
29

Їх зрадили чи продали? (Фото)21 січня о 10 годині в міськрайонному суді м. Павлоград відбулося третє слухання у справі ІЛ-76, збитого терористами в червні позаминулого року під аеропортом м. Луганськ. Суд підійшов до дуже тяжкої частини процесу допита потерпілих. Родичам загиблих треба не тільки докладно згадати переддень трагедії, обґрунтувати заподіяну моральну шкоду, а й відповісти на запитання адвоката обвинувачуваного на кшталт: дати визначення поняття противник, дати визначення поняття бойова обстановка, пояснити, звідки стало відомо, що родич саме в тому літаку, що розбився, тощо.

Їх зрадили чи продали? (Фото)Потерпілі не приховують обурення і мають дуже багато запитань безпосередньо до обвинувачуваного генерал-майора Назаренка і керівництва ЗСУ загалом, починаючи від історії зі спробою залучення бригади до розгону Майдана і до того як здали зброю в Краматорську Донецької області.

Де були командири, коли здавали техніку? Там же хлопці по вісімнадцять років! Кажуть, була команда давити людей (мирних мешканців, що перегороджували дорогу колоні), то чого ти, командир, не сів в машину і не давив? Вся армія навиворіт&hellip, А з літаком. Це ж не вкрали літак по пиво летіти? Це ж хтось наказ віддав, то й відповідати має! – питає Анатолій Михайлович, батько загиблого 18-ти річного хлопця.

Його дружина, Ольга Володимирівна, розповідає про тиск, інсульт, порушення сну і постійну роботу з психологами.

Під час слухання допитали десятьох потерпілих, одна з жінок відмовилася в цей день свідчити через погане самопочуття.

Всього у справі заявлено близько 60-ти потерпілих.

Наприкінці слухання адвокат звинувачуваного вирішив звернутися до суду з клопотанням про доручення до справи оприлюднених журналістом Денисом Казанським протоколів допиту генерала Муженка і просив суд звернутися до ГПУ з питанням про шляхи оприлюднення доказів у справі. Суд відмовив захисту, розяснивши право звернутися до ГПУ самостійно.

Наступне засідання призначено на 28 січня 2016 року, 10:00.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here