Звільнено дніпропетровського суддю, який несправедливо засудив майданівців

0
76

Звільнено дніпропетровського суддю, який несправедливо засудив майданівців



1 жовтня в Києві на засіданні Вищої ради юстиції було прийнято доленосне рішення для української судочинної системи. Комісія ухвалила подання на імя Президента України щодо звільнення з посади судді бабушкінського районного в м. Дніпропетровську суду Миколи Бібіка.

Слухання справи проводилося без присутності фігуранта, оскільки суддя з 10 березня перебуває у розшуку. Після проголошення вступної частини по справі і промови адвоката Правозахисної Групи Січ Віталія Погосяна, колегія суддів шляхом таємного голосування ухвалила рішення про звільнення М. Бібіка з посади. Ініціаторами розгляду даної справи були правозахисники ПГ Січ Віталій Погосян та Оксана Томчук, які були захисниками несправедливо засуджених в ніч з 26 на 27 січня 2014 року в м. Дніпропетровську майданівців. Разом з Миколою Решетніком, Бібік в ніч сутичок під ОДА запроторили за грати 24 людини.

Звільнено дніпропетровського суддю, який несправедливо засудив майданівців

Рішення були прийняті з порушенням норм законодавства і тимчасова слідча комісія, що була створена для розслідування цього інциденту, визнала, що судді порушили присягу судді.

Подальша доля судді Бібіка передана в руки Президента України, він має схвалити подання. Щодо судді Решетніка триває процедура притягнення до відповідальності. Голова Ради ПГ Січ Оксана Томчук привітала українців зі створенням прецеденту покарання судді за злочини проти майданівців та пообіцяла, що це не остання справа правозахисної групи.

Ми боротимемося доти, доки судова система не почне працювати за законом, а не по понятіям, за вказівкою чи за гроші. Це тільки початок! – пообіцяла правозахисниця.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here