В Дніпропетровську пройде тиждень Єдності

0
23

В Дніпропетровську пройде тиждень ЄдностіУ тиждень Єдності національно-культурних товариств на Дніпропетровщині відбудуться флешмоб Єдність, шаховий турнір, відкриття літературної вітальні Діти читають Т.Г. Шевченка. Про це повідомила начальник відділу взаємодії з громадськими організаціями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Скринник.

Україна є багатонаціональною, полікультурною, багатоконфесійною державою, де панує толерантність, довіра і повага у відносинах між представниками різних національностей. В країні створені необхідні умови для того, щоб громади брали активну участь у культурному, соціальному та економічному житті.

На Дніпропетровщині склався і продовжує розвиватися безконфліктний тип міжнаціональних відносин. В цих умовах національні меншини області з кожним роком нарощують свій культурно-просвітницький потенціал і вносять свій внесок у забезпечення суспільно-політичної стабільності регіону, – сказала Світлана Скринник.

Вона також додала, що спільна робота влади і громадськості спрямована на підвищення ефективності роботи щодо забезпечення прав і свобод представників різних національностей, забезпечення політичної стабільності, консолідації та гармонізації міжнаціональних відносин в області.

Голова Об’єднання національно-культурних товариств Дніпропетровської області Єдність Олексій Лазько зазначив, що агресія в суспільстві, що виявляється у вигляді антисемітських настроїв, міжнаціональної ворожнечі, зявляється від дефіциту інформації. Для того, щоб дати цю інформацію, ми ініціювали Урок толерантності та програму меморіальної діяльності, проводиться щорічний фестиваль Єдність і різноманітність. Також ми будемо проводити виставки, конференції та займатися іншою просвітницькою діяльністю.

У рамках тижня Єдності 6 листопада відбудеться міжнаціональний шаховий турнір Діалог (шахова школа, вул. Горького, 5). У ньому візьмуть участь 12 команд.

7 листопада в музеї Літературне Придніпров’я відбудеться захід Літературна вітальня. Представники різних національностей будуть читати твори Тараса Шевченка мовою свого народу. Також відбудеться засідання круглого столу щодо зміцнення міжнаціональної злагоди, культурних та освітніх потреб національних громад в Дніпропетровській області.

8 листопада о 16:00 на Європейській площі відбудеться флешмоб Єдність.

Як розповіла голова Молодіжного центру Аракс при Дніпропетровському обласному товаристві вірменської культури імені Григора Лусаворича Нателла Парсаданова, флешмоб буде дуже цікавим з національним колоритом. Кожна національність представить свій музичний жест. Після цього візьмемо в руки зображення національних прапорів і згрупуємо в серце. В кінці ми плануємо вишикуватися в слово ЄДНІСТЬ.

Ми раді брати участь у цих заходах і робити свій внесок у розвиток міжнаціональних стосунків. У нашій школі, яка відкрилася нещодавно, ми проводимо навчання різним предметам і мистецтвам безкоштовно для всіх бажаючих. До нас приходять на заняття не тільки вірменські діти, ми раді бачити всіх, – сказав представник Дніпропетровського Центру вірменської культури Оджах Задікян Грачов.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here