На Дніпропетровщині відкрито ще три дитячі будинки сімейного типу

0
97

На Дніпропетровщині відкрито ще три дитячі будинки сімейного типу

На Дніпропетровщині у м.Марганець голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков та директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний відкрили 3 нові дитячі будинки сімейного типу родин Пиріг, Баранік та Савіних. Загалом цього року на Дніпропетровщині у рамках нової Соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутня України» та регіональної програми «Родина для дитини» створено 10 дитячих будинків сімейного типу.

Родини Пиріг та Савіних взяли на виховання по 8 дітей, позбавлених батьківського піклування. Родина Баранік – виховує 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Подружжя є гордістю Дніпропетровщини та яскравим прикладом для наслідування.

Попри те, що родинимають власних дітей, вони вирішили взяти під свою опіку дитину з дитячого будинку. Спробувавши виховувати 1-2 дитини, подружжя зрозуміли, що мають сили та бажання подарувати радість сімейного виховання й іншим дітям.

Для того, аби підтримати дітей та родини, у рамках Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» їм було виділено двоповерхові будинки, у яких розміщено по 5 просторих кімнат та які забезпечені усіма необхідними меблями та побутовою технікою.

«Головний індикатор того, що регіональна програма «Родина для дитини» діє, а Соціальні ініціативи нашого Президента Віктора Федоровича Януковича виконуються на Дніпропетровщині ефективно, є усмішки дітей. Сьогодні ще 21 дитині ми подарували щастя жити в любові та затишку. А це означає, що наш регіон, що Україна стали на 21дитину щасливішими», – наголосив Дмитро Колєсніков.

«Придбання трьох будинків для створення ДБСТ – це внесок фонду Ріната Ахметова в забезпечення права дитини на виховання в родині, – розповів директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний. – До кінця поточного року ми плануємо підтримати створення ще 5 нових дитячих будинків сімейного типу у Дніпропетровській області. Загалом за останні 2 роки фонд Ріната Ахметова брав участь у створенні 21 дитячого будинку сімейного типу у рамках проекту «Родина для дитини». Кожній із родин була надана допомога в придбанні та ремонті житла».

Всього в Дніпропетровській області вже створено 111 дитячих будинків сімейного типу та 370 прийомних сімей. Це дозволило здобути своїх маму і тата більше 1 тис 400 дітям. Протягом 4 місяців 2013 року створено ще 10 дитячих будинків сімейного типу. А це означає, що ще 65 дітей знайшли батьківські тепло і турботу.

У регіоні також ведеться активна робота з підготовки кандидатів в усиновлювачі та батьки-вихователі. Створено спеціальний тренінговий центр. Тут проходять спеціальні тренінги та консультації для тих, хто тільки вирішив взяти дитину в сім’ю або вже взяв і зіткнувся з проблемами. У всіх містах і районах області створені групи взаємної підтримки прийомних батьків для спілкування, обміну досвідом та отримання консультацій.



Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here