Під час оздоровчої кампанії 2013 року у літніх таборах планується оздоровити більше 243 тисяч дітей Дніпропетровщини

0
13

Під час оздоровчої кампанії 2013 року у літніх таборах планується оздоровити більше 243 тисяч дітей Дніпропетровщини

Як зазначив губернатор Дмитро Колєсніков, цього літа оздоровлянням будуть забезпеченні 87% дітей віком від 7 до 17 років, у тому числі 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 70% дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

«На Дніпропетровщині завжди приділяли особливу увагу забезпеченню усіх умов для розвитку та оздоровлення дітей. Одним із конкретних кроків щодо захисту прав та інтересів дитини стало відкриття на Дніпропетровщині дитячого центру соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я». В ньому створені всі умови для комплексного оздоровлення, соціальної реабілітації та медичного супроводу дітей, які можуть перебувати тут протягом всього року»,- підкреслив Дмитро Колєсніков.

Як зазначив керівник області, в цьому році стоїть завдання збільшити кількість дітей охоплених оздоровленням (21 день у позаміському закладі), тим часом як для відпочинку передбачено від 14 до 18 днів у позашкільному закладі.

В регіоні працюватимуть 25 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 940 закладів з денним перебуванням та 29 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку за межами області. Для їх підготовки та організації проведено ряд заходів згідно із дорученням Президента України Віктора Януковича.

Окрему увагу обласна влада приділила дітям, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Для їх оздоровлення з обласного та місцевих бюджетів, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та залучених коштів виділено 75,2 млн грн (в 2012 році – 73,2 млн грн).

С початку року вже оздоровлено 1526 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з них у «Перлині Придніпров’я» – 1200 дітей, у дитячих центрах «Молода гвардія» (м. Одеса) – 190 дітей та літньому таборі «Артек» (АР Крим) – 136 дітей.



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here