Придбати квартири за програмою «Доступне житло» можна у 10 будинках в трьох містах та трьох районах Дніпропетровської області

0
124

Придбати квартири за програмою «Доступне житло» можна у 10 будинках в трьох містах та трьох районах Дніпропетровської області

У 2012 році в рамках Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» 66 сімей Дніпропетровщини придбали власні квартири. Цього року у 10 будинках, які беруть участь в цій програмі, придбати квартири зможуть близько 370 родин. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Білоусов під час прес-конференції.

«У Дніпропетровській області продовжується реалізація програми «Доступне житло». Цього року за завданням губернатора Дмитра Колєснікова робота обласної влади в цьому напрямі буде активізована та посилена. Наше завдання – залучити до участі у цій програмі якомога більше людей, які сьогодні потребують покращення житлових умов. Програма «Доступне житло» дає можливість нашим жителям придбати власне житло на вигідних умовах – отримати кредит під 16% річних, 13% з яких гасить держава», – сказав Андрій Білоусов.

Загалом у Дніпропетровській області у програмі «Доступне житло» беруть участь 10 будинків: 4 – у Дніпропетровську, 1 – у Новомосковську, 2 – у Павлограді та по 1 у Дніпропетровському, Петриківському та Верхньодніпровському районах.

Крім того, облдержадміністрація направила на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіону України матеріали ще по 4 будинках: 3 будинки у Дніпропетровську на ж/м Лівобережний та будинок по вул. Сучкова, 56 у Новомосковську. Також готуються документи на будинки у Кривому Розі, Дніпродзержинську та Нікополі.

Для здешевлення вартості будівництва житла місцева влада виділяє кошти з місцевого бюджету. Зокрема, у Нікополі для підведення інженерних мереж до будинку виділено 2 млн грн. Наразі питання виділення коштів для здешевлення вартості житла, яке можна буде придбати за програмою «Доступне житло», розглядають і у Дніпродзержинську.

В містах та районах області створена система консультаційних центрів. Вони працюють при дозвільних центрах міськвиконкомів та райдержадміністрацій. Ще один консультаційний пункт в режимі „Єдиного вікна” працює в Фонді молодіжного житлового будівництва.

Також працюють «гарячі» телефонні лінії:

·департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації – (056) 742 83 26.

·Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (056) 35 73 83, 097129 75 44

На офіційному веб-сайті облдержадміністрації у рубриці «Соціальна ініціатива Президента України ,,Доступне житло» розміщено основні вимоги кредитування, обєкти кредитування, банки – партнери, актуальні питання. Також на сайті розміщено телефони консультаційних центрів міст та районів області.

Для того, щоб отримати кредит за програмою «Доступне житло» необхідно зібрати наступні документи:

-довідку з місця проживання (за формою Ф3),

-довідку про сукупний дохід родини,

-копії паспорту,

-копії ідентифікаційного коду,

-копії довідки про шлюб (у разі, якщо людина у ньому перебуває)

-копії свідоцтва про народження дітей (якщо є діти)


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here