Цього року на Дніпропетровщині збудують сонячні електростанції

0
66

Цього року на Дніпропетровщині збудують сонячні електростанції

На Дніпропетровщині робота із залучення інвестицій в регіон проводиться за 5-ма напрямками: модернізація існуючих підприємств, створення нових, розвиток територій, дебюрократизація бізнес-процесів та формування інвестиційнопривабливого іміджу. Однією із важливих складових цих процесів є Дніпропетровське інвестиційне агентство, яке наразі супроводжує 14 великих інвестиційних проектів. Зокрема цього року на Дніпропетровщині планується збудувати сонячні електростанції. Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков повідомив у своїй доповіді під час засідання Комітету з економічних реформ, яке пройшло під головуванням Президента України Віктора Федоровича Януковича.

Як зазначив Дмитро Колєсніков, портфель інвестиційних пропозицій, сформований Дніпропетровським інвестиційним агентством, налічує проекти на суму понад 1,8 млрд доларів. З моменту утворення ДІА було оброблено більше 70 проектних пропозицій та проектів. Агентство супроводжує такі відомі компанії як «Euroglass», «SherTechnologies», «Medplast». Зокрема, вже втілений проект з будівництва торгівельного комплексу «ТЕРРА», вартістю 11 млн дол, завдяки якому створено 900 нових робочих місць.

Губернатор Дніпропетровщини наголосив, що цього року планується реалізувати такі амбітні проекти, як будівництво сонячних електростанцій у Широківському, Криворізькому районах та м.Нікополь. Інвестором виступає компанія «Екотехнік» (Чехія), обсяг інвестицій складе майже 40 млн дол. Також заплановано запуск цеху з виробництва віконних склопакетів в м.Дніпродзержинськ. Компанія-інвестор – «Euroglass» (Швейцарія), обсяг інвестицій – 5,5 млн дол.

Крім того, за словами Дмитра Колєснікова, в області йде розробка концепції створення двох індустріальних парків в Кривому Розі та Павлограді.



Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here