Чим загрожує тиха федералізація” жителям Дніпра?”

0
162

Чим загрожує тиха федералізація жителям Дніпра?



Нещодавно в СБУ повідомили про затримання зловмисниці, яка намагалася дати 50 тисяч гривень хабара високопосадовцю Львівської обласної ради. Гроші були запропоновані за винесення на розгляд сесії облради проекту рішення про прийняття звернень до Президента України, Премєр-міністра та Голови Верховної Ради щодо надання Львівській області спеціального економічного статусу та передачі усіх повноважень місцевим органам самоврядування.

Місяць тому мережею розганялося повідомлення про сумнівного авторства петицію, яку нібито підтримала левово частка мешканців Дніпропетровщини. В петиції йшла мова про ‘виключну роль’ у наповненні державного бюджету Дніпропетровщиною, необхідність подальшої децентралізації та надання регіонам більших повноважень, аж до економічної автономії.

Не той час, аби вірити у випадкові збіги. Україну намагаються штовхоти до подальшої ‘федералізації’. Цього разу – хитро і лагідно, але від того не менш маніпулятивно.

Що ж таке ‘тиха федералізація’? І хто є її автором?

За словами експертів, авторами проекту ‘тихої федералізації’ в Україні є аналітики Адміністрації Президента РФ, підлеглі відомого багатьом Суркова Владислава Юрійовича. За їх задумом, шляхом підкупу депутатів обласних, районних та міських рад, в Україні буде створено ‘запит суспільства’ та сформована ‘громадська думка’ щодо формування ‘особливих економічних статусів’ різних регіонів України (базові міста Харків, Дніпро, Одеса, Львів). Регіони України, які отримають ‘особливий статус’ будуть поступово вимагати все більше повноважень в центрі, і поступово перетворяться на субєкти поки ще ‘Української федерації’.

Наступним кроком буде поглиблення політичної та економічної ‘співпраці’ південно-східних субєків Української федерації (Харків, Дніпро, Одеса) з РФ, що дасть змогу більш глибоко проникнути російським пропагандистським ЗМІ у інформаційний простір України та зазомбувати населення. Після чого, події будуть розвиватись за аналогією з анексією Кримського півостріва: захоплення ‘проросійськими’ активістами при підтримці російських спецназівців ГРУ МО РФ адміністративних будівель в Харкові, Дніпрі, Одесі, оголошення ‘референдуму’ під дулами автоматів, результат 120 % ‘за незалежність регіону’ та подальше його входження до складу РФ.

Які наслідки ‘федералізації’ для жителів Дніпра?

По-перше, федералізація сама по собі означає збільшення бюрократичного апарату чиновників, а як наслідок збільшення податків для населення регіону. По-друге, місцеві еліти виходять з під контролю центра, тому перетворюються у ‘феодалів’, яким ‘закон не писаний’. Більше ви зможете оскаржити дії чиновника через його начальство у Києві, якого вони бояться, а суди будуть підконтрольні місцевим ‘князькам’. По-третє, злочинець, який вчинить тяжкий злочин на території Дніпра, у разі його виїзду, наприклад, до Харкова, буде недосяжний для дніпровської поліції, оскільки це вже буде не їх ‘юрисдикція’, а все що їм залишиться, це лише ‘просити’ харківських поліцейських затримати зловмисника. Ну і саме головне, українці почнуть втрачати національну ідентичність, так як це відбувається зараз із жителями окупованих районів Донбасу.

Не вірите, що такий сценарів можливий? Тепер згадайте себе в 2013 році, чи могли б Ви тоді повірити, що вже за два роки Росія анексує АР Крим та розвяже війну на українському Донбасі. Особисто я не вірив, та вважав би таке пророцтво нісенітнецею. Проте, зараз ми – українці не маємо права на помилку, і повинні бути єдині, як ніколи раніше. Наше майбутнє в наших руках.



Джерело: Дніпроград

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here