До 28 марта, Пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, Художественный музей

0
75

До 28 марта, Памяті Тараса Григоровича Шевченка, Художественный музей

До 28 марта, Пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, Художественный музей

З нагоди роковин від дня народження та дня смерті великого українського поета Тараса Шевченка у Дніпропетровському художньому музеї відкрилися одразу дві міні-експозиції: петриківських розписів та екслібрисів, створених на знак вшанування памяті Кобзаря.

На першій виставці представлені роботи таких петриківських майстрів, як Федір Панко, Ганна Прудникова, Євдокія Клюпа, Іван Завгородній, котрі створювали свої розписи 1961 та 1964 років, до 150-ліття з дня народження Тараса Григоровича та 100-річчя від дня його смерті.

Другу міні-експозицію складають екслібриси (невеликі художньо виконані етикетки, де вказано власника книги) українських графіків Василя Хвороста, Марини Хворост-Шаульської, Андрія Хвороста, Кароліни Касьяненко, Сергія Боровського, Анатолія Худякова, Ірини Колядіної, Федора Клименка, в роботах яких присутні зображення Шевченка та образи з його творів. Репрезентовані на виставці екслібриси були створені, аби прикрасити, зокрема, книги клубу Кобзар, товариства Просвіта, а також таких відомих особистостей, як Іван Кулічено, Оксана Баюл, Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Анатолій Фоменко.

Художественный музей

Адрес : ул. Шевченко, 21, Центр (Нагорный – Гагарина пр.) квартал между ул. Гоголя и Клары Цеткин

Тел.: 744-60-35, 47-33-38

Время: 10:00 – 17:30, пятница – выходной

Цекна билета: 6 грн., для пенсионеров и студентов – 4 гн., для детей – 2 грн.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here