2 июня, Лісова пісня

0
29

2 июня, Лісова пісня

2 июня, Лісова пісня

Леся Українка



Драма феєрія на 2 дії



Режисер-постановник: народна артистка України – Лідія Кушкова



Художник:Володимир Миколюк



Художник по костюмах: Олена Процька



Композитор: Валентина мартинюк



Хореограф: Валентина Грекова



&lt,В ролях: нар. артисти України: М.Чернявський, Г. Маслюк, Л.Кушкова, В.Чечот, , В.Крачковський, заслужені артисти України.: В.Мойсеєнко, Неля Ніколаєва, М.Постолака, Л.Бєлінська, Ж.Дмитренко, В.Гунькін, П. Кулик, артисти О.Вербова, С.Дрожаков В.Носко, В.Олійник, С.Сушко, Г.Самара та ін..

Сеpед всієї літеpатуpної спадщини Лесі Укpаїнки яскpавою зіpкою виділяється її чудова дpама-феєpія ‘Лісова пісня’, яка є визначним набутком укpаїнської і світової дpаматуpгії, яка не схожа на жодну іншу п’єсу поетеси. В ній втілилася любов поетеси до pідної Волині, її pоздуми пpо невмиpущість духовної кpаси. Вона будить у нас людину, вселяє віpу в те, що пpавда, природність, благоpодство здобудуть пеpемогу над усім лукавим, потвоpним, нелюдським.

В основі головного конфлікту Лісової пісні лежить вічна суперечність між високим покликанням людини й тією буденщиною, яка часто руйнує поезію людської душі. Драма переповнена образами, створеними народною уявою і реальними особами. Мавка дівчина з лісу. Пробуджена до життя весною та грою на сопілці Лукаша, вона оживає. З багатою, щедрою душею прийшла Мавка до людей. Від чистого кохання розквітає та збагачується душа людського хлопця Лукаша. Але на перешкоді їхнього щастя стоять буденні людські клопоти, які поступово засмоктують у своє болото Лукаша. Меркне в його душі все прекрасне, властиве його поетичній натурі.

Тривалість вистави: 1 год. 45хв.

Академический Украинский Музыкально-Драматический им. Т. Г. Шевченко

Адрес: ул. Ленина, 5, Центр (ЦУМ) угол ул. Ленина и Театрального бульвара

Тел.: 778-55-55 (касса), 744-52-35, 744-11-27

Начало: 11:00

Цена билета: 20 – 80 грн.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here