20 мая, Концерт естонсько-українского фолк-бенду Свята Ватра””

0
27

20 мая, Концерт естонсько-українского фолк-бенду ‘Свята Ватра’

20 мая, Концерт естонсько-українского фолк-бенду Свята Ватра

20 ТРАВНЯ 20.00

Арт-центр Квартира (вул. Червона Площа, 3/1)

50 – попередній продаж, 60 – у день концерту

Свята ватра – це коли запальний український тромбон в поєднанні з естонською дудою народжують феєричну, запальну, не-нордичну і дуже чоловічу енергію, це особливий і харизматичний стиль гри на тромбоні, багатий вокал, грузинський дудукі та задля ритму – коса.

Рік заснування гурту – 2005. Найбільше випробовування – тур Балтійським морем влітку 2010 року на історичній естонській річковій баржі JІMMU: тритижнева морська подорож із більше ніж 20-ма людьми на борту 12-тиметрового деревяного вантажного судна, грандіозний досвід виживання, радість зустрічі з близькими й друзями в кінці мандрівки. Під час цієї подорожі учасники гурту відчули, що таке сильний вітер і розбурхане море, морська дружба та вміння у стернуванні та корабельній навігації. Нові враження вилилися в теми та емоції у наступних піснях та композиціях.

Разом із ще пятьма естонськими історичними суднами Свята Ватра пройшла вздовж узбережжя Латвії, Швеції, Аландських островів та Фінляндії, – із зупинками естонськими фестивалями в багатьох портах. Головна подія фестивалю вистава першого в світі ТЕАТРУ-ТІНЕЙ-НА-ВІТРИЛАХ під акомпанемент Святої Ватри, старовинні естонські народні пісні в акустичному виконанні, часто без жодного підсилення звуку, і – величезне вогняне шоу.

В Україні гурт презентує новий подвійний альбом Зілля зелененьке, що включає найкращі пісні, створені впродовж пятирічного палання, а також документальний фільм PІha tuli (естонською свята ватра, режисер – Ерік Норкроос). Цей фільм – історія оселення в Естонії українського фольк-рок музиканта Руслана Трочинського, створення гурту разом з естонськими музикантами, розповідь про значення і вплив гурту на естонську та українську фольк-музику, і взагалі – про співіснування життя та мистецтва. Велика частина фільму була відзнята влітку 2009 року під час фольк-експедиції гурту Румунією та українськими Карпатами.

Всі українські пісні, які я памятаю, це від моєї бабці, – говорить Руслан Трочинський. – Вона вчила мене любити Землю. В усьому є душа, – в природі, в камінні, в звірах, в птахах &hellip, Для нас дуже важливим є виступ саме в Україні.

Телефони для довідок: 056-745-10-60, 095-230-11-33

Квартира, Арт-центр

Адрес: ул. Красная площадь, 3-1, 49000 Центр (ЦУМ)

Тел.: 371-45-22

Начало: 20:00

Цена билета: предпродажа – 50 грн., в день концерта – 60 грн.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here