AKUTE (Belarus) + КІМНАТА ГРЕТХЕН (UA)

0
19

Білоруська група AKUTE ў Дніпропетровськ!

23 грудня вас чекає незабутній вечір в МахноПАБ 20:00 Вартість входу 50 , удзень – 70 грн, купуємо квитки на барі МахноПАБ!

AKUTE (Могильов, Білорусь). До складу гурта входять вокаліст і гітарист Станіслав Митник, бас-гітарист Роман Жигарев. Стиль гурта самі музиканти визначають як ‘диско-декаданс’. Мова текстів – білоруськая.

Гурт Akute був створений в 2008 році в Могильові. Музична складова колективу формувалась під впливом New Order, The Cure, Placebo, The Killers, Interpol. Тексти – під враженням від творів Азімова, Бредбері, Стругацьких та інших письменників-фантастів XX століття, у поєднанні з поетичним шармом білоруської мови.

Дебютний альбом ‘дівчинки і космос’ вийшов у червні 2011 року. Диск потрапив в число кращих альбомів року за версією порталу Experty.by, а група перемогла у номінації ‘Прорив року’ на нагородженні ‘Рок-коронація’.

Другий альбом ‘Не існує’ з’явився в квітні 2012 – визнання критиків і преси на цей раз матеріалізувалися в успішних сольних концертах в Мінську та регіонах. Восени Akute виступили в Мінську перед Placebo (вибирали самі британці), де отримали дуже теплий прийом від публіки і позитивні відгуки від преси.

В кінці року група зібрав понад 800 глядачів на сольному концерті в мінському клубі Re: Public. За підсумками 2012 група Akute і альбом ‘Не існує’ були відзначені рядом титулів на всіх незалежних музичних нагородах.

У квітні 2013 відбулася прем’єра концертної програми ‘Як на долоні’, названій на честь однієї з пісень легендарної білоруської рок-групи Ulis. З нею музиканти успішно проїхали перший повноцінний тур по обласних центрах Білорусі. Після група виступала на численних фестивалях, в тому числі ‘Міст’ (Білорусь), Basowiszcza (Польща), Galapagai (Литва), Vilnius Music Week (Литва).

Вже через рік у квітні 2014 вийшов останній, на даний момент, повноформатний альбом Akute ‘Реальність і сни’, який самі музиканти характеризують як ‘свою найвірнішу роботу’.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here